Claudia

Mesaje de Sarbatori, Stiri, Sexy, Datini si traditii, Mesaje de Craciun, Mesaje de Revelion 2018

Atac de peste Prut

Cu doar o lună înainte de alegerile legislative anticipate din Republica Moldova, autorităţile de la Chişinău şi-au reluat atacurile asupra presei anticomuniste.

Astfel, procuratura din capitala fostei republici sovietice a înaintat, săptămâna trecută, o sesizare agenţiei de stat MoldData, care administrează domeniile de internet
, privind publicarea pe portalul Unimedia a unor comentarii ale cititorilor care, potrivit autorităţilor, „defăimează Republica Moldova, cheamă la violenţă şi dezordini în masă” şi „reprezintă „chemări publice la răsturnarea şi schimbarea prin violenţă a orânduirii constituţionale”.

Comentariile la care au făcut referire procurorii moldoveni în sesizarea lor au fost însă postate pe site-ul respectiv pe 6 aprilie, a doua zi după alegerile parlamentare şi în ajunul amplelor proteste de stradă de la Chişinău.

În consecinţă, MoldData a trimis, vineri, o scrisoare oficială către conducerea Unimedia în care ameninţă publicaţia cu o „iminentă reziliere a numelui de domeniu pe motivele invocate în sesizarea procurorului” în cazul în care se vor mai autoriza astfel de comentarii.

Unul dintre mesajele postate de cititori şi care ar fi atras atenţia autorităţilor este o ameninţare la adresa familiilor poliţiştilor care ar fi torturat tinerii manifestanţi după protestele din 7 aprilie faţă de victoria comuniştilor.

Portalul Unimedia nu este la primul conflict cu autorităţile moldovene, la începutul anului trecut Procuratura Generală şi Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) solicitând conducerii site-ului IP-urile mai multor cititori care postaseră comentarii anticomuniste. Publicaţia electronică a refuzat atunci să dea curs solicitării.

Parchetul minimalizează obiectivul demersului

Procuratura de la Chişinău a ca lificat drept pure speculaţii informaţiile potrivit cărora instituţia ar viza închiderea portalului Unimedia. „Prin sesizarea remisă între prinderii de stat MoldData, Procuratura capitalei nu a cerut decât asigurarea respectării legislaţiei în vigoare, neadmiterea chemărilor cu caracter extremist sau xenofob – cerere care în niciun fel nu limitează dreptul la libera exprimare şi, cu atât mai mult, nu urmăreşte scopul de lichidare a site-ului”, se arată într-un comunicat al Biroului de presă al Procuraturii.
„Prin aceşti paşi, guvernarea comunistă vrea să ne intimideze şi să ne slăbească. Dar, de fapt, doar ne întăresc. Între timp, precizez că săptămâna viitoare vom lansa un nou proiect mediatic. Unul care va supăra şi mai mult «prietenii roşii». Cel mai mare ajutor pe care îl poate oferi statul (…) pentru dezvoltarea presei libere este să nu facă nimic.”-Tudor Darie, directorul Unimedia

OPOZIŢIA SUB ASEDIU

Voronin îşi modifică strategia

Într-un interviu acordat săptămâna trecută postului de radio Vocea Americii, liderul de la Chişinău a mutat atacurile la adresa formaţiunilor moldoveneşti de opoziţie într-un alt registru.

El le-a calificat drept partide „extremiste de dreapta, corupte, cărora le sunt străine valorile europene” pentru că îl ridică la rang de erou pe mareşalul Ion Antonescu, „organizatorul şi persoana care se face vinovată de Holocaustul de pe teritoriul Moldovei şi al României”.

În concluzie, a apreciat Voronin lupta politică înaintea alegerilor din 29 iulie va fi destul de dură. Preşedintele moldovean în exerciţiu a denunţat, de asemenea, retorica utilizată de liderii de la Bucureşti, „inadmisibilă pentru un stat UE şi NATO”.

Declaraţiile ostile ale lui Voronin şi recentele sale manevre de pe scena politică internă, precum numirea lui Iurie Roşca în postul de vicepremier, au determinat portalul rusesc Lenta să pună la îndoială nivelul de cultură al liderului moldovean, dar şi sănătatea sa mintală. Site-ul trece în revistă remarcile mai mult decât directe făcute de Voronin la adresa opozanţilor săi.

Alte stiri :

Explozie in Italia soldata cu 15 morti – vezi video

Testamentul lui Michael Jackson

1 iulie vine cu scumpiri de tigari.

Inmormantarea lui Michael Jackson

Descoperiri socante la autopsia lui Michael Jackson

Afla de ce a murit Michael Jackson

iulie 2, 2009 - Posted by | stiri | , , , , , , , , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: